FL Technics > Dla Mediów > Informacje prasowe

Avia Solutions Group zakłada w Azji bazę obsługi technicznej samolotów

2014.10.14

FL Technics, spółka zależna od Avia Solutions Group, specjalizująca się w świadczeniu zindywidualizowanych usług serwisowych dla lotnictwa, w stolicy Indonezji Dżakarcie otworzy hangar o powierzchni 8 400 metrów kwadratowych służący do kompleksowej konserwacji i naprawy samolotów.

Nowe centrum serwisowe FL Technics w Kownie wita pierwszych klientów

2014.02.24

FL Technics, globalny dostawca kompleksowych usług serwisowych dla lotnictwa, zakończył z sukcesem pierwsze prace dla pierwszych klientów nowego centrum serwisowego, zlokalizowanego w Kownie na Litwie. Od chwili otrzymania wszystkich niezbędnych pozwoleń, firma wykonała zestaw czynności serwisowych przy czterech maszynach, w tym przegląd typu C.

FL Technics podpisało z Cardig Air umowę na wsparcie serwisowe typu PBH

2013.10.21

Spółka FL Technics, globalny dostawca zintegrowanych usług serwisowych dla lotnictwa, rozszerza współpracę z przewoźnikami z regionu Azji i Pacyfiku poprzez podpisanie umowy serwisowej typu Power-By-the-Hour (PBH) z Cardig Air, indonezyjskim przewoźnikiem towarowym, mającym swoją bazę w Dżakarcie. Zgodnie z umowę, FL Technics będzie dostarczać części zamienne do Boeingów 737-300F należących do tego przewoźnika.