FL Technics > Dla Mediów > Informacje prasowe

Informacje prasowe

Specjalista obsługi technicznej samolotu - rozwijaj się w kierunku TOP100 najbardziej poszukiwanych zawodów na świecie

2013.12.05

W branży lotniczej na całym świecie pracuje obecnie ponad 56 mln osób. Wkład pracowników lotnictwa w światową gospodarkę jest 3,5 raza większy niż w przypadku zatrudnionych w innych branżach. Biorąc pod uwagę wpływ i znaczenie lotnictwa dla współczesnego społeczeństwa, zawody związane z lataniem są jednymi z najbardziej perspektywicznych zarówno w Europie, jak i na całym świecie.

FL Technics będzie serwisował silniki CF34-3

2013.09.10

FL Technics, globalny dostawca zintegrowanych lotniczych usług serwisowych, poszerza zakres obsługiwanych modeli silników i będzie oferować wsparcie dla jednostki CF34-3. Firma już nawiązała współpracę z przewoźnikami z regionu Wspólnoty Niepodległych Państw, którym będzie świadczyć kompleksowe usługi serwisowe dla ich flot złożonych z maszyn typu Bombardier CRJ200, napędzanych silnikiem CF34-3

Zwrot samolotu leasingodawcy: ryzyko, którego przewoźnik nie może uniknąć

2013.06.13

W ciągu najbliższych dziesięciu lat 40-50 proc. maszyn z ogólnej liczby wszystkich samolotów na świecie będzie użytkowana na zasadzie leasingu operacyjnego. Leasing pozwala przewoźnikom zachować elastyczność i dostosowywać flotę oraz mapę połączeń do aktualnych wymagań rynku.